Karadeniz Ereğli Ziraat Odası

Karadeniz Ereğli Ziraat Odası > Haberler > Değerli Fındık Üreticilerimiz.!

Değerli Fındık Üreticilerimiz.!

Bu yıl bölgemiz bol yağışlı ve serin geçmekte, güneşli gün sayısı olması gerekenden az olmaktadır.

Bu durum fındığımızın olgunlaşmasını geciktireceğinden hasatta gecikmeler olacaktır. Lütfen acele etmeyin.

Sizlerinde bildiğiniz gibi Fındığın hasadı Fındığın olgunlaşmasına bağlıdır. Yani fındık tanelerinin tamamen kızarıp koyu renk aldığı,çotanakların sarardığı ve tanelerin çotanaktan ayrıldığı zamandır.

Fındık hasadında verim ve randıman için önemli olan tam olgunlaştığı zamanda hasadın yapılmasıdır.

Fındık ne zaman olgunlaşırsa o zaman hasada başlar ve özellikle de fındık dallarını silkeleyerek Fındığı yerden toplarsak randımanımız daha iyi olacaktır.

Kendimize ve ülke ekonomimize zarar vermememiz , fındığımızı daha pahalı satmamız için fındıklarımızı olgunlaştığında toplayalım.

Hayırlı ve bereketli kazançlar.26.07.2019

ADİL PULAT